Empty

Total: 0,00 €

Pleasant Travels - SOLD OUT

Price: 
10,00 €
Productgroup: 
Artist: 
Sarah Lois
SKU:
VOLKOREN44
Release: 
Thursday, April 19, 2012

Sarah Lois is Wijtze Valkema (1983), country-& folkgitarist/zanger. Hij begrijpt eigenlijk pas wat muziek is sinds hij van the Carter family hoorde. Want muziek hoor je te maken aan het eind van de dag, op een lappendeken bij het haardvuur. En liedjes horen te klinken alsof ze rechtstreeks van het platteland van Tennessee komen. bijvoorbeeld de songs die A.P. Carter hoorde in dorpen en gehuchten om ze vervolgens met zijn familie op te nemen. Of songs die geïnspireerd zijn door grootheden van de country: de eerder genoemde Carter Family, maar ook Woody Guthrie en Johnny Cash.

Een honderd jaar oude lappendeken siert de cover van Sarah Lois’
debuutalbum Pleasant Travels. De deken is gemaakt in Mount Juliet,
Tennessee, vlakbij het huis in Old Hickory Lake waar Maybelle Carter
woonde. Kleine stukjes van oude kruidenierszakken, met de hand aan elkaar genaaid tot een groot sterrenpatroon. Elk stukje stof van deze deken lijkt een verhaal te vertellen. Dat doen ook de songs op Pleasant Travels: kleine thema’s in eenvoudige arrangementen, teksten zonder omhaal, zanglijnen zonder trucjes, maar bij herhaling vormen ze een geheel dat grootser is dan de afzonderlijke elementen. De lappendeken van Sarah Lois.

1 Mother
2 Pleasant Sings His Song (Part I)
3 Girl From The North Country
4 Will The Roses Bloom
5 Here Is Your Song
6 The Storms
7 In The Pines
8 Are You Lost In Sin?
9 Pleasant Sings His Song (Part II)
10 Back Harlow Road
11 Sweet Sunny South

All tracks written by Wijtze Valkema, published by DE VOLKOREN UITGEVERIJ except track 3, writ-ten by Bob Dylan (Special Rider Music); track 4,written by the Bevins Brothers; track 7 (traditional); track 8, written by Jim and Jesse McReynolds (Carfax Publishing) and track 11, written by Charlie Poole.