Empty

Total: 0,00 €

Our Dear Lady Of The Plains

Price: 
10,00 €
Productgroup: 
Artist: 
Rogier Pelgrim
497517908
SKU:
RP001
Release: 
Thursday, January 19, 2012

Debuut EP met 7 nummers 'Our Dear Lady Of The Plains'

Een pelgrimstocht, een schilderij van Maria en een vader, dat is waar 'Our Dear Lady Of The Plains', het debuut van Rogier Pelgrim, over gaat. Deze singer/songwriter vertelt graag verhalen en dat doet hij dan ook op zijn eerste EP die op 19 januari verschijnt. Op de EP bezingt hij onder ander een vakantieherinnering die misschien het beste te omschrijven is als een religieuze ervaring uit zijn jeugd.

'Mijn vader maakte een schilderij van de heilige maagd Maria op een oude verweerde deur die hij ergens had gevonden. Het was de zomer van 2000, ik was 14 en we waren op vakantie in Bretagne. Er zou een pelgrimstocht voorbij trekken, vlak langs de boerderij waar wij kampeerde. Mijn vader zette het schilderij in een lege schuur samen met een vaas bloemen en een paar kaarsen. De pelgrims kwamen langs en vele van hen bezochten de schuur met het schilderij van Onze Lieve Vrouwe. Wat ze zagen namen ze bloedserieus, veel serieuzer dan mijn vader ooit had verwacht of bedoeld. De gelovigen begonnen kruisjes te slaan, wees gegroetjes en gebeden op te zeggen en ze zongen vrome liederen. De schuur was plotseling een kapel geworden.'

'Our Dear Lady Of The Plains' telt zeven akoestische indie popliedjes die elk hun eigen verhaal vertellen. Sommige liedjes zijn gearrangeerd met piano, orgel, tamboerijn, elektrische gitaar en extra backing vocals. Andere liedjes zijn kaal met alleen een akoestische gitaar en Rogiers karakteristieke stem.